Joan Mayans

No vull ser com el Che Cranc

jmayans | 21 Abril, 2009 21:34

Per què els crancs caminen cap enrera?

Podriem pensar que ho fan perque tothom camina cap envant, per ser diferents a la resta. Uns revolucionaris!! Com el Che Guevara. En aquest cas, el Che Cranc.

Però el Che Cranc, a diferència del Che Guevara, és un fals revolucionari. Els revolucionaris es rebel.len contra les imposicions, lluiten per canviar el present i tenir un futur millor. El Che Cranc està ben armat. Disposa de dues pinces ben esmolades i una armadura robusta. Però el Che Cranc no lluita per canviar ni el present ni el futur. Ell lluita contra el passat. Viu d'esquenes al present i conseqüentment al futur. Té la mirada fixa en el passat, no veu res més. El Che Cranc lluita amb totes les seves forces, utilitzant les seves esmolades pinces contra el passat, però és una batalla perduda. Però ell insisteix i insisteix, està cegat.

El Che Cranc encara no ha comprès que no es pot lluitar contra el passat, que no es poden canviar les situacions, els fets, les paraules que el temps s'ha encarregat d'arxivar. El Che Cranc encara no ha comprès que les uniques situacions que pot controlar són les presents. El Che Cranc encara no ha comprès que la seva lluita contra el passat s'ha de dur a terme des del present, mirant envant, ferme.

És possible que quan el Che Cranc se n'adoni de que la seva lluita s'ha de lliurar en el present, les primeres batalles les perdi. Però aquestes primeres batalles perdudes, des del present, no són derrotes, són experiència. Experiència que li farà guanyar la seva nova batalla contra el present per mai més haver de lluitar contra el seu antic enemic, el passat.

Comentaris

Eiii

Victòria | 22/04/2009, 20:56

Flip! quan s'acosten els trenta la reflexió arriba de sobte! Feliç Sant Jordi

TT

Uau!

Maties | 23/04/2009, 09:32

Molt bé, tio! M'agraden les teves reflexions metafòriques!

En Che Cranc és mort

Michael Knight | 23/04/2009, 21:44

Crec que és mort en Che Cranc. Jo avui m'he fotut una ensalada al +Natural amb les seves cames. Visca el present!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb